Рецепт Молдавський борщ

Рецепт Молдавський борщ
Кількість порцій: 6-8 Час приготування: 3 г. 0 хв.
Мова в цьому рецепті піде про не звичайний борщ, а про молдавському борщі скезут. В основі своїй всі борщі варяться однаково, а цей борщ виняток. Ця страва поєднує в собі два — і перше, і друге.

опис приготування:

Цей борщ одне з традиційних молдавських страв. Спосіб приготування цієї страви дуже відрізняється від від способу приготування звичного нам борщу. У Молдові такий борщ називають скезут, що перекладається як уварений. Вариться борщ довго і в процесі зменшується наполовину. зацікавилися? Як приготувати молдавський борщ ви дізнаєтеся з цього рецепта.

  • реберця свинячі— 500-600 грам
  • Капуста квашена качаном— 700-800 грам
  • морква— 2 штуки
  • Цибуля ріпчаста— 1 штука
  • Зелена цибуля— 1 пучок
  • зелень кропу— 1/2 пучка
  • зелень петрушки— 1/2 пучка
  • Перець чорний мелений— 2 щіпки(за смаком)
  • сіль— 0,5-1 чайних ложки(за смаком)
  • Масло рослинне— 2 Ст. ложки(за потреби)
молдавський борщ - фото крок 1 Підготуємо інгредієнти для борщу. Реберця повинні бути м'ясні і з жирком, капуста обов'язково заквашена качаном або великими шматками. Очистимо цибулю і моркву.

молдавський борщ - фото крок 2 Ребра розрізаємо по кісточках, моєму і підсушують. Потім розігріваємо сковороду або товстостінну каструлю і обсмажуємо в ній ребра. Якщо вам попалися ребра без жиру, обсмажуємо їх на рослинному маслі.

молдавський борщ - фото крок 3 Нарізаємо цибулю та моркву.

молдавський борщ - фото крок 4 обсмажені, підрум'янені реберця прибираємо на тарілку.

молдавський борщ - фото крок 5 І обсмажуємо до м'якості цибулю і моркву.

молдавський борщ - фото крок 6 Великими шматками нарізаємо капусту.

молдавський борщ - фото крок 7 Якщо морква з цибулею обсмажували на сковороді, перекладаємо їх в казан або товстостінну каструлю. Зверху викладемо реберця.

молдавський борщ - фото крок 8 Потім викладаємо капусту, додамо трошки солі, перемішуємо і заливаємо водою.

молдавський борщ - фото крок 9 Вода повинна покривати капусту. Зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо борщ 2-2,5 годину. Кришкою не накривати!

молдавський борщ - фото крок 10 Помиємо цибулю і дрібно наріжемо.

молдавський борщ - фото крок 11 Миємо й нарізаємо зелень петрушки.

молдавський борщ - фото крок 12 І нарізаємо кріп.

молдавський борщ - фото крок 13 Борщ Уваров практично вдвічі, додаємо в нього зелень.

молдавський борщ - фото крок 14 Додаємо мелений чорний перець і сіль за смаком. Варимо ще хвилин 10 і можна подавати до столу.

Подібні рецепти

Малосольні огірки по-угорськи

Молдавський мітітей

Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...

Маринований буряк

Маринований буряк

маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...

Молочний десерт з бананами і висівками

Молочний десерт з бананами і висівками

Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...

Макарони з сиром і гарбузом

Макарони з сиром і гарбузом

Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...

Молочний коктейль для сніданку

Молочний коктейль для сніданку

Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...