Рецепт Молдавський борщ
Мова в цьому рецепті піде про не звичайний борщ, а про молдавському борщі скезут. В основі своїй всі борщі варяться однаково, а цей борщ виняток. Ця страва поєднує в собі два — і перше, і друге.
опис приготування:
Цей борщ одне з традиційних молдавських страв. Спосіб приготування цієї страви дуже відрізняється від від способу приготування звичного нам борщу. У Молдові такий борщ називають скезут, що перекладається як уварений. Вариться борщ довго і в процесі зменшується наполовину. зацікавилися? Як приготувати молдавський борщ ви дізнаєтеся з цього рецепта.
- реберця свинячі— 500-600 грам
- Капуста квашена качаном— 700-800 грам
- морква— 2 штуки
- Цибуля ріпчаста— 1 штука
- Зелена цибуля— 1 пучок
- зелень кропу— 1/2 пучка
- зелень петрушки— 1/2 пучка
- Перець чорний мелений— 2 щіпки(за смаком)
- сіль— 0,5-1 чайних ложки(за смаком)
- Масло рослинне— 2 Ст. ложки(за потреби)
Ребра розрізаємо по кісточках, моєму і підсушують. Потім розігріваємо сковороду або товстостінну каструлю і обсмажуємо в ній ребра. Якщо вам попалися ребра без жиру, обсмажуємо їх на рослинному маслі.
Нарізаємо цибулю та моркву.
обсмажені, підрум'янені реберця прибираємо на тарілку.
І обсмажуємо до м'якості цибулю і моркву.
Великими шматками нарізаємо капусту.
Якщо морква з цибулею обсмажували на сковороді, перекладаємо їх в казан або товстостінну каструлю. Зверху викладемо реберця.
Потім викладаємо капусту, додамо трошки солі, перемішуємо і заливаємо водою.
Вода повинна покривати капусту. Зменшуємо вогонь до мінімального і готуємо борщ 2-2,5 годину. Кришкою не накривати!
Помиємо цибулю і дрібно наріжемо.
Миємо й нарізаємо зелень петрушки.
І нарізаємо кріп.
Борщ Уваров практично вдвічі, додаємо в нього зелень.
Додаємо мелений чорний перець і сіль за смаком. Варимо ще хвилин 10 і можна подавати до столу.
Подібні рецепти
Молдавський мітітей
Любіть домашні пікантні закуски? Тоді зверніть увагу на цей вельми оригінальний варіант приготування малосольних огірків по-угорськи. процес простий, а результат — приголомшливий! рекомендую. опис приготування: Це незвичайний рецепт, адже крім традиційного розсолу тут доданий житній хліб. Спец...
Маринований буряк
маринований буряк — відмінний інгредієнт для найрізноманітніших салатів. розповідаю, як правильно замаринувати буряк. опис приготування: Вареную свеклу я, чесно кажучи, практично не переварюю з дитинства. Але ось парадокс — маринована буряк заходить просто чудово. Її я використовую двома спосо...
Молочний десерт з бананами і висівками
Такий коктейль замінить будь-який десерт і навіть сніданок. Завдяки наявності в складі висівок молочний десерт надовго додасть вам відчуття ситості. Спробуйте! опис приготування: Приготуйте густий, ніжний і ситний коктейль. Додавайте різні фрукти і кожен раз у Вас вийде новий напій. В даному р...
Макарони з сиром і гарбузом
Сьогоднішній рецепт порадує любителів гарбуза, пропоную приготувати з неї соус до макаронів — простий і смачний. Рецепт навіяний італійською кухнею, а точніше одним з її поєднань. опис приготування: Сир для цього блюда повинен бути плавким і жирним, добре підходять сорти твердого сиру, типу «Р...
Молочний коктейль для сніданку
Корисний коктейль з полуницею і вівсянкою опис приготування: Попассіруйте вівсянку, поки вона не потемніє (зрозуміло без масла). Збийте міксером молоко, йогурт або морозиво, полуницю, вівсянку і мед. налийте в 2 глибоких склянки коктейль і прикрасьте його м'ятою. Крупа вівсяна— 25 грам Полу...